Mina favoritfilmer

Jag har ganska favoritfilmer.
Den bästa är Robin Hood som Ridley Scott har regisserat. Det är Russel Crowe som spelar huvudpersonen, Robin Longstride. Jag har sett den filmen 4 gånger tror jag, den är jättebra och jag tröttnar aldrig!

Den näst bästa filmen är Gladiator som Ridley Scott också har regisserat. Gissa vad det bästa är? Russel Crowe är huvudpersonen i den filmen också. Han blev faktiskt Oscarsbelönad för filmen. I denna spelar han General Maximus som blir tillfångatagen som slav och säls som gladiator. Förut var det min favoritfilm, men så fick jag se Robin Hood. Nu är Gladiator på en ärofylld andraplats.

Jag är nog övertygad om att Russel Crowe är min favoritskådespelare. Han är helt perfekt i de filmerna. Jag skulle inte kunna tänka mig någon bättre.

Min tredje favoritfilm är The Last Samurai som jag skrev om för några dagar sedan. Huvudpersonen spelas av Tom Cruise. Jag tycker inte alls att det ser ut som honom, men det är pga att han var ganska långhårig och skäggig i filmen.
I slutet av den filmen gråter jag alltid, men den är så djup och bra gjord. Man blir verkligen fäst vid karaktärerna i filmen. Förövrigt så älskar jag japansk kultur och samuraier. Jag skulle vilja ha en japansk kimono. Aaaaah, de är så tuffa.

Några andra filmer jag gillar är Prince of Persia - The Sands of Time, Milleniumtriologin, Twiligtserien (ibland måste jag faktiskt vara lite tjejig), Harry Potter, The Green Mile (btw, läser den nu, den är lika awesome), Dödligt Vapen, Die Hard, Snuten i Hollywood, Bugsey Malone etc.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0