Dag 26 - Mina rädslor

Som de flesta andra människor jag känner är jag rädd för spindlar, insekter och ormar. Jag har en anledning till att vara rädd för ormar, för när jag var 6 år och var på väg från sjön, vi hade varit och badat, och vi gick på ängen var jag typ 3 cm från att trampa på en huggorm. Jag trodde först att det bara var en skinnremsa eller något sånt som någon tappat, men sedan började den röra på sig. Herregud vad rädd jag blev!

Något som folk inte tror om mig är att jag är jätterädd för mörker, som jag berättat tidigare. Jag hatar verkligen mörker, det är jättejobbigt att gå ute i mörker.
Jag vet inte om det är en rädsla, men jag har förföljelsemani också. Jag klarar inte av att gå ensam på en gata på kvällen. Inte efter 7-tiden. Jag måste alltid ha någon med mig, i annat fall prata i mobilen. Om det är vid midnatt, då pratar jag inte i mobilen ens, jag springer.
Kirunafestivalen -09 gick jag hem med Kajsa och hennes morsa. De skulle svänga uppåt och jag neråt. Det började med att jag gick, allt snabbare till att jag joggade och till slut att jag sprang. Så jäklarns rädd är jag! Det är lite konstigt, jag bor förfasen i Kiruna, där det är sol 24/7 på sommaren. Men jag är så rädd för att gå ensam på kvällen/natten.

Jag har också ett problem, det är väl mer en tvångstanke än en rädsla, men here we go.
Om jag sitter ensam i bilen och morsan/farsan tankar, handlar eller något sånt och bilen är på tomgång, då måste jag låsa alla dörrar. Annars kommer det kalla kårar krypandes längs ryggraden. Så var det idag. Farsan skulle tanka och jag satt ensam i bilen, på tomgång. Det jobbiga är att jag inte kan låsa den bilen inifrån, det kan jag bara på Volvon. Så jag satt där med kalla kårar. Det är sjukt jävla jobbigt.

Sedan kan jag avsluta med att jag inte kan vara i trånga utrymmen (små toaletter är dock ett undantag). Jag kan verkligen inte gå in i snögrottor och liknande. Jag skulle aldrig klättra i sprickor i berg eller dyka i gamla vrak. Jag är jätterädd för att fastna och inte komma lös.


Kommentarer
Postat av: Dixi Wonderland

Svar: De gör inte jag heller ;(

2011-01-27 @ 16:29:27
URL: http://dixiwonderland.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0