Rubrik

Nu ska jag förklara varför jag har varit sjukt dålig på att uppdatera och så ska jag förklara förra inlägget.

I fredags efter skolan satte jag och min familj oss i bilen och for ner till Kalix, farmor och farfar bor där. Redan efter att jag hade varit där i en halv timme låg jag på golvet och räknade plankorna i kökstaket. Det var 17 st. Typ intresseklubben antecknar? Iallafall så var det segare än segt och jag höll på att avlida.
I lördags for jag, morsan och farsan till Haparanda och gick på IKEA, Rusta, Stadium, Skopunkten och Candy World. Jag köpte nästan ingenting, 2 par skor, ett fotoalbum, ett skrivbord, Fallout 2 och godis. Inget mer hände den dagen.

I söndags, alltså igår, for vi hem igen, efter lunch. Det tog många timmar. Jag hatar verkligen att åka bil i Norrbotten. Det går olidligt långsamt och det enda man ser när man tittar ut genom fönstret är tallar, tallar, tallar, en ren, tallar, tallar, tallar. Väldigt kul.


Som förklaring till förra inlägget: Jag var i skolan och hade precis lyssnat på en föreläsning av en nästan 83årig gubbe som heter Benny Grünfelt. Han berättade om andra världskriget. Han blev själv dödsdömd 3 gånger, men han lyckades överleva alla gånger. Jag är otroliglt glad att jag fick chansen att höra honom, de är nämnligen bara 5 st kvar som åker runt och berättar.
Han är väldigt duktig på att rita, och han hade ritat om olika saker i Auschwitz. Jag tycker att det var tufft att han även hade ritat och berättade om människor som han träffat.

Den här bilden har Benny ritat och han visade den för oss. Jag hittade tyvärr inte någon större bild.

Kommentarer
Postat av: Frida

Visst är han härlig att lyssna på :) man blir verkligen berörd av hans berättelser, jag kommer fortfarande ihåg några av dom. och det värst är att dom är sanna. han föreläste för oss när jag gick i sexan-sjuan typ... vilken nu förtiden är hundra år sedan :Pdu verkade ju hitta en hel del i Haparanda ju :P2011-02-21 @ 18:11:29
URL: http://fridakeskitalo.blogg.se/
Postat av: Maja - FOTO - fotogeniquee

Vad fin blogg du har.

2011-02-24 @ 19:22:24
URL: http://fotogeniquee.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0